Kladdkaka!

Är sugen på kladdkaka! haha men försöker att hålla mig borta från fööör mkt onyttigt och för det första så har jag ingen ugn här i lägenheten i London, eller ja vi har en ugn men glaset har lossnat?! Hur nu det gick till. Men om jag hade en ugn skulle jag baka kladdkaka :P Haha men det kanske är ödet att vi inte har ugn så vi inte ska äta det helt enkelt ;P
Hittade ett recept på en GI kladdkaka, det måste provas nästa gång jag kommer i närheten av en ugn.
Nyttigare än den gamla vanliga super goda kladdkakan, men troligen inte lika god. Menmen prova gör ju inget ;)

Här e iaf receptet :)

Räcker till 4-6 personer

250 g mörk choklad, minst 70%

5 ägg

1 krm salt

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj en form med löstagbar kant.

Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna med saltet till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Låt stå i 2-3 minuter. Vänd försiktigt ner först äggulorna och sedan äggvitorna i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.

Servera kladdkakan men grädde, lättglass eller vaniljkesella och kanske några bär.

Vaniljkesella: Blanda lättkesella med urskrapad vaniljstång eller 2 matskedar vaniljsocker :)

mummms
Mumms!

Är oxå sugen på att prova bananpaj, jag o syrran åt det när vi fika för ett tag sen och det va himla gott, hitta detta recept som man kanske kan göra om lite. 

Blanda 1,5 dl socker, 1,5 dl vetemjöl och 100 gr smör.
Häll i 3 msk sirap (ungefär) och blanda om.
Skiva bananer i en form, lägg på degen och kör i ugnen (200 grader i ca 15 minuter).
Den ska bli ljusbrun och "knäckig". Servera med vaniljglass.

Tänkte om man lägger till havegryn i själva "degen" och minskar mjölet och tillsäter lite bitar av choklad i den :D Tror jag blir smarrigt!




xoxoxo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0